Coaching is een manier om tijdelijk wat extra hulp te krijgen als je er zelf even niet meer uitkomt, maar niet gelijk de begeleiding van bv. een psycholoog op wil zoeken. 

Het doel is niet om een oorzaak van je probleem te vinden, maar om je vaardigheden te leren om zelf je leven weer te kunnen oppakken. 

De thema’s die voorbij komen in de coaching, zijn ‘normale’ thema’s waar één ieder van ons in zijn of haar leven mee te maken krijgt. 

Bijvoorbeeld:

*zoeken naar een juiste balans in werk en privé

*twijfels over werk

*omgaan met verlies (in de breedste zin van het woord)

*leren omgaan met beperkende overtuigingen

*afstand nemen van gedachten en angsten die je beperken


Een coachtraject is een proces waarin je veel deelt. Belangrijk uitgangspunt is dus vooral dat ‘het klikt’. Dat is dan ook het eerste dat we zullen verkennen in een (gratis) kennismakingsgesprek. Als we allebei tot de conclusie komen dat het klikt, gaan we tijdens een intake samen bepalen op welk vlak je vastloopt en wat je hulpvraag is. Aan de hand daarvan bepalen we de inhoud van jouw traject.

Door mijn achtergrond als verpleegkundige beschik ik over medische kennis en een groot netwerk in de gezondheidszorg. Wanneer ik inschat dat doorverwijzen verstandig is, zal ik dat dan ook zeker doen.

In mijn coachtrajecten maak ik veel gebruik van mindfulness en acceptance & commitment therapy. Beide zijn erkende en wetenschappelijk bewezen therapievormen. 

Coaching is gelukkig een steeds bekender begrip aan het worden. Coachtrajecten worden veelal ingezet bij life events. Momenten die bepalend zijn in ons leven. Momenten waardoor we ons afvragen wat we eigenlijk willen. Of we nog wel op dezelfde voet verder willen. Of niet. En hoe dan.

Niets om je voor te schamen. Het is juist zonde als je de hulp níet inschakelt! Want lang doorlopen met klachten en leeglopen qua energie, levert op termijn nog veel meer problemen op!

Aarzel dus niet, en neem contact met me op om te verkennen of ik je kan helpen! Kijk voor meer informatie over mijn coaching op www. WEERinREGIE.nl of stuur me een email via de contactpagina.

Omdat je het zelf moet doen, maar niet alleen…..